Президентът на САЩ Джо Байдън във вторник проведе обявения по-рано телефонен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън във вторник проведе обявения по-рано телефонен
Коментари Харесай

Байдън звънна на семейството на Гершкович за делото за шпионаж

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън във вторник организира оповестения по-рано телефонен диалог със семейството на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович, заяви NBC News. 

" Оценяваме днешното позвъняване на президента Байдън до нас, с цел да ни увери, че държавното управление на Съединени американски щати прави всичко по силите си, с цел да го върне вкъщи допустимо най-бързо ", съобщи по-късно фамилията на Гершкович в изказване, споделено от Dow Jones, компанията майка на Wall Street Journal.

Точно преди да се качи на Air Force One в обединената база Андрюс в Мериленд, Байдън сподели пред кореспонденти по-рано във вторник сутринта, че се е опитал да приказва със фамилията на Гершкович в понеделник и е споделил, че ще се опита да им се обади още веднъж от самолета. Байдън лети до Ирландия и Обединеното кралство като част от пътешестване тази седмица, с цел да означи 25-та годишнина от съглашението от Разпети петък.

Припомняме, че американецът бе задържан в Русия по обвинявания в шпионаж, а съгласно Съединени американски щати към този момент публично е разгласен като непозволено арестуван. Определението на Съединени американски щати, че журналистът е бил " непозволено арестуван "  означава, че съгласно тях той е бил набелязан главно тъй като е американски жител, и прехвърлянето на случая от Държавния департамент към офиса на специфичния делегат по въпросите на заложниците повдига политическия профил на проблема.

Гершкович е " нарушил съветския закон "  и е бил хванат " на мястото на престъплението ". Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан за хода на Съединени американски щати, Песков повтори позицията на Русия, че Гершкович е нарушил закона.

Над 99% от наказателните каузи в Русия приключват с присъда в интерес на прокуратурата, като страната от дълго време е подложена на критика от правозащитници за липса на правосъдна самостоятелност.

Русия не показа доказателства в поддръжка на делото против Гершкович, което се води при закрити врата, защото Москва твърди, че материалите по делото са поверителни.

Следващата седмица съдът ще прегледа жалбата на отбраната на Гершкович против заповедта той да бъде арестуван в предварителния арест в московския затвор Лефортово до 29 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР